Monday, October 4, 2010

MUHYIDDIN MESTI MINTA MAAF

Penyelia DUN Bukit Baru, Yusof Wahab menggesa Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin memohon maaf kepada rakyat Malaysia kerana beliau secara jelas menipu rakyat Malaysia dengan mendakwa bahawa Tengku Razaleigh Hamzah telah bersetuju untuk menjadi Pengarah Pilihanraya Kecil Galas bagi partinya Umno.
"Siang-siang lagi Muhyiddin mendakwa Ku Li telah bersetuju walhal tuan empunya badan tidak pernah memberikan persetujuan."

"Hari ini tembelang Muhyiddin terbongkar apabila Ku Li menyatakan pendiriannya di dalam laman twitter peribadinya. Beliau dengan jelas menyatakan bahawa belum memberikan keputusan samada menerima atau menolak perlantikan itu." ujar Yusof
Yusof berkata ternyata Timbalan Perdana Menteri dan Timbalan Presiden Umno ini seorang yang menipu dan kaki temberang. Rakyat sepatutnya melihat perkara ini sebagai amat serius kerana integriti dan maruahnya jelas tercalar kerana sanggup menipu dan membuat temberang.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar yang dibuat di Pusat Aduan Rakyat, DUN Bukit Baru di sini pagi ini.

"Saya mengharapkan Muhyiddin memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia kerana menipu kita semua"

"Sebagai rakyat saya dan seluruh rakyat Malaysia sangat malu kerana pemimpin nombor dua negara kita sanggup menipu dan membohongi kita semua semata-mata untuk tujuan politik partinya" tambah Yusof yang juga merupakan Ketua Penerangan PAS Kawasan Bukit Katil.

Harakahdaily hari ini melaporkan bahawa Ahli Parlimen Gua Musang itu menolak dakwaan Tan Sri Muhyiddin Yassin bahawa beliau telah bersetuju dilantik Pengarah Pilihan Raya Kecil (PRK) Dun Galas. Memberi respons ringkas di laman twitter beliau berkata, sehingga kini beliau tidak pernah memberi sebarang jawapan kepada sesiapa termasuk kepada Timbalan Perdana Menteri itu.

"Itu kena tanya dia (Muhyiddin), saya belum cakap apa-apa kepada sesiapa pun," katanya.

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan rakan twitternya yang bertanyakan tentang kesahihan kenyataan Muhyiddin

No comments:

Post a Comment