Sunday, July 4, 2010

KESAL KETUA MENTERI TIDAK MATANG

Ramai pengundi DUN Bukit Baru kesal dengan sikap Wakil Rakyat mereka Mohd Ali Rustam yang tidak matang dan berperangai kebudak-budakan dengan mengganggu ceramah PAS pada 29 Jun lalu.

Mohd Ali yang juga Ketua Menteri Melaka, mengulangi perangai lamanya yang suka mengannggu ceramah PAS dengan mengadakan ceramah Umno secara tiba-tiba bersebelahan dengan ceramah PAS iaitu kira-kira 50 - 100 meter sahaja jaraknya.

Ini menjadikan ceramah tersebut kelam kabut di mana suara Mohd Ali menganggu ceramah PAS yang disampaikan oleh YB Khoo Poay Tiong, Mustafa Kamil Ayub (PKR) dan YB Salahuddin Ayub (Naib Presiden PAS).

Sikap Mohd Ali dan kuncu-kuncunya benar-benar membuktikan mereka tidak berprofessional, kebudak-budakan dan berpolitik secara tidak matanng.

Seorang penduduk Bukit Baru Anuar Abdullah berkata sikap Mohd Ali nampaknya tidak berubah sebagaimana yang pernah beliau lakukan pada tahun 2004 dahalu dengan mengacau ceramah PAS termasuk ceramah Presiden PAS di Hamas, Jasin.

Azmi Abdullah dari Padang Jambu pula kesal dengan sikap Mohd Ali yang sepatutnya bertindak matang dan professional.

'Takkan seorang Ketua Menteri berperangai macam-macam budak, setelah kalah berlawan mengejek-ngejek kawannya yang menang'. kata Azmi yang menyamakan tindakan bagaikan budak-budak yang kalah bermain.

No comments:

Post a Comment